Hoe het ooit begon…

Hoe het ooit begon…

Het verhaal van de plek…

 

De Oude Pastorie is niet weg te denken uit Beek.

Al in de 13e eeuw werd de pastorie geschonken aan de Duitse Orde. Na jaren van religie en landbouw raakte het gebouw in verval. Anno 2016 is door Stichting het  Limburgs Landschap en haar partners de glorie teruggebracht. Aan de hand van cultuurhistorisch onderzoek is door een groot team gewerkt aan de renovatie van de Oude Pastorie. Daarbij is gekeken naar het verhaal van de voormalige functies, als ook het praktische gebruik anno nu. Resultaat is een prachtig gebouw, een dito tuin en aldus een nieuwe parel in Beek.

 

Wij nodigen u uit om onze Oude Pastorie te benutten als de poort naar het Heuvelland. Maar al wandelend kennis met het achterliggende Vrouwenbos. Fiets van kapel naar gedenkkruis, van dorp, naar gehucht. Wij zijn graag uw uitvalbasis voor een leerzame route door de Limburgse geschiedenis.

 

Eenmaal in de Pastorie beland raken de verhalen u subtiel aan. Zo zijn er de “Vrienden van de Oude Pastorie”. Een groep vrijwilligers die zich bezig houdt met het bakkes, de nutstuin en het opzetten van activiteiten voor kinderen en Lezingen. Gekoppeld aan deze ontwikkelingen zijn er ook dagbestedingsactiviteiten welke de doelstellingen van het Beekse Sociale Domein perfect aanvullen.

 

Op onze tafelbladen en in de educatieve ruimtes vermengen de akkerlanden zich met de Ridders. De verhalenboom in de kinderkuil fluistert in de oren van uw (klein)kinderen, terwijl u staart naar de eerste heuvelplateaus van Zuid-Limburg. Wees welkom!